Diamantno vrtanje različnih gradbenih konstrukcij

Izvajamo diamantno vrtanje betona, armiranega betona, kamna, opeke in asfalta. Diamantno vrtanje se najbolj pogosto uporablja za izvrtine za prezračevanje, za dimnike kaminov in peči ter za odtočne in druge cevi. Vrtamo v stene, armirano betonske plošče, mostove in skozi temelje stavb.
Vrtamo tudi v opremljenih prostorih s pomočjo posebnega teleskopskega stojala, ki ne poškoduje sten, z uporabo zbiralnega obroča za vodo ter zmogljivega industrijskega sesalca.
Diamantno vrtanje je postalo v zadnjih letih dostopno in zamenjuje delo s pnevmatskimi orodji. Prednost diamantnega vrtanja je v tem, da ne poškoduje predmetov, ki jih vrtamo. Odprtina, izdelana z diamantnim vrtanjem, je okrogla in gladka, zato odpade potreba po dodatni obdelavi. Posledica je prihranek denarja in pa tudi časa, saj določene obdelave zahtevajo fazen postopek, ki se lahko zavleče v več dni.

Vrtanje s teleskopskim stojalom

Vrtanje s klasičnim stojalom

Prostoročno diamantno vrtanje

Cenik diamantno vrtanje

PAVŠAL ZA PRIHOD NA LOKACIJOCena v EUR
pavšal za prihod na lokacijo - razdalja do 30 km od sedeža podjetja24
pavšal za prihod na lokacijo - razdalja nad 30 km od sedeža podjetjakilometrina

DIAMANTNO VRTANJEEUR / cm
Premer odprtine do 60 mm0,6
Premer odprtine 62 mm0,8
Premer odprtine 82 mm0,9
Premer odprtine 112 mm1,1
Premer odprtine 132 mm1,2
Premer odprtine 152 mm1,3
Premer odprtine 162 mm1,4
Premer odprtine 182 mm1,6
Premer odprtine 200 mm1,7
Premer odprtine 225 mm2
Premer odprtine 250 mm2,4
Premer odprtine 300 mm3,2
Premer odprtine 350 mm3,8

MONTAŽA STOJALACena
Montaža stojala za 1. izvrtino15 EUR
Montaža stojala za nadaljnje izvrtine10 EUR

DOPLAČILADvig cene v %
Vrtanje na višini nad 240 cm20%
Vrtanje pod kotom15%
Armatura nad 16 mm20%
Uporaba sesalca10%
Iznos, nalaganje in odvoz izvrtanega materiala10%

Pogoji za izvedbo storitev diamantnega vrtanja

Pri globini vrtanja se upošteva celotna globina vrtanja od vstopa krone na eni strani do izstopa krone na drugi strani gradbene konstrukcije. Cene veljajo za delo na višini do 2,2 m. Minimalna cena vrtanja na objektu (brez pavšala za prihod na lokacijo) je 35 EUR. Postavitev pomičnega odra in zaščita prostora nista vključena v ceno. Naročnik je dolžan zagotoviti, da na mestih, kjer je predvideno vrtanje za montažo stojala in vrtanje odprtine, ni morebitnih inštalacij, ki bi se ob vrtanju lahko poškodovale. V primeru, da pride do kakršnihkoli poškodb in posledic iz tega naslova, jih v celoti krije naročnik.

Predvideno je, da je od mesta vrtanja stene po celotni višini pravokotno na steno prazen prostor v razdalji vsaj 170 cm od stene, kar omogoča nemoteno delo z uporabo:
– teleskopskega stojala, ki se lahko uporabi v prostorih, kjer je spodnja in zgornja plošča betonska in višina stropa do 270 cm. V tem primeru prevrtanje stene za namestitev stojala ni potrebno
– klasičnega stojala, kjer je predvideno prevrtanje stene z luknjo premera do 20 mm za fiksiranje stojala. Zaključna dela za obdelavo luknje zagotovi naročnik.
Predlagamo, da naročnik pred potrditvijo naročila preveri navedene podrobnosti in v kolikor ni prepričan, da so izpolnjeni navedeni pogoji, posreduje fotografije mesta vrtanja iz obeh strani stene na info@ceresol.com.

Pred pričetkom del in dokončne potrditve naročila si pridružujemo pravico ogleda objekta in vseh podrobnosti, ki lahko vplivajo na izvedbo.

Naročnik je dolžan zagotoviti:
– vodo in elektriko (2 vtičnici 220 V, vsaka iz svoje varovalke, varovalka vsaj 16A) na objektu v razdalji do 20 m od mesta izvajanja del.
– da na mestih, kjer je predvideno vrtanje za montažo stojala in vrtanje odprtine, ni morebitnih inštalacij, ki bi se ob vrtanju lahko poškodovale. V primeru, da pride do kakršnihkoli poškodb in posledic iz tega naslova, jih v celoti krije naročnik.

V ponudbeni ceni vrtanja ni vključeno:
–  odstranitev, nalaganje in odvoz izvrtanega materiala,
– zaščita objekta (tla, stene, predmeti), ki je v določenih primerih potrebna (opremljeni prostori, fasada,…) zaradi vodnega vrtanja.
– fino čiščenje.

Dodaj odgovor