Izsuševanje prostorov

 

Izsuševanje prostorov se uporablja predvsem za:

  • izsuševanje gradbene konstrukcije v fazi gradnje (ometi in tlaki) omogoča hitrejše napredovanje gradbenih faz,
  • izsuševanje oziroma razvlaževanje prostorov po adaptaciji,
  • izsuševanje po izlivu vode,
  • izsuševanje trajno vlažnih prostorov. V tem primeru je po izsušitvi gradbene konstrukcije priporočljivo izvesti izvrtine in uvesti prezračevanje. Prezračevanje zagotavlja stalen dovod svežega zraka in je s stališča porabe energije bistveno bolj učinkovito od strojnega izsuševanja ter bistveno tišje, saj je tako rekoč neslišno.

Najbolj učinkovito izsuševanje prostorov je s pomočjo zmogljivih kondenzacijskih izsuševalnikov zraka, v primeru, da je temperatura zraka v objektu vsaj 10 stopinj Celzija. Pri kondenzacijskih strojih za izsuševanje nastaja kondenz, ki ga je treba sproti odvajati, v nasprotnem primeru se, ko je posoda za vodo polna, delovanje stroja zaustavi. Hitrost izsuševanja se poveča z ogrevanjem prostora, saj toplejši zrak sprejme več vlage kot hladen zrak.

Prednosti izposoje strojev za izsuševanje prostorov pri CERESOL-u so v celoviti rešitvi najema saj je možno najeti:

  • stroje za izsuševanje in razvlaževanje prostorov
  • električne grelce (pohitrijo izsuševanje v novogradnjah, ko ogrevanje še ni na voljo)
  • črpalke za odvod kondenza (stroji za izsuševanje imajo kapaciteto preko 30 litrov vode na uro, posoda za vodo pa je navadno velika le nekaj litrov). Črpalka za odvod kondenza zagotavlja nemoteno delovanje stroja za izsuševanje, v nasprotnem primeru pa stroji za izsuševanje več ur na dan mirujejo, poleg tega pa je treba posodo za vodo prazniti večkrat na dan.
  • ugodna cena izposoje in popust za daljše obdobje najema,
  • možnost doplačila za dostavo strojev za izsuševanje in pripadajočih pripomočkov na lokacijo objekta v Ljubljani in okolici (razdalja do 20 kilometrov iz centra Ljubljane)

Cenik najema strojev za izsuševanje in pripomočkov

Za več informacij, izdelavo informativne ponudbe in naročilo storitev pokličite na 031 579 717 ali pošljite sporočilo na info@ceresol.com. V primeru želje po informativni ponudbi prosimo navedite tudi kraj, kontaktni gsm in če je le možno pripnite tudi tloris stanovanja, ki je predpogoj za izdelavo ponudbe. V primeru, da originalni tlorisni načrt ne obstaja, je lahko tlorisni načrt narisan tudi na roke.

Stroj za izsuševanje TTK 170 S

Stroj za izsuševanje TTK 170 S je izdelan v EU in je zaradi možnosti avtomatskega odmrzovanja s plinom primeren tudi za izsuševanje gradbene konstrukcije v manj ogrevanih prostorih. Ima priročno držalo in velika kolesa za enostaven transport. Pomembne lastnosti: kapaciteta izsuševanja 40 litrov na 24 ur pri 30 stopinjah Celzija, primeren za ohranjanje primerne vlažnosti v prostorih velikosti do 180 m2 (do 450 m3) in za izsuševanje gradbene konstrukcije v prostorih do velikosti 90 m2 (do 225 m3), odvajanje kondenza: posoda za odvod kondenza: 6 litrov, avtomatska zaustavitev delovanja in indikator, ko je posoda z vodo polna, možnost priklopa črpalke za odvod kondenza za neprekinjeno delovanje, pretok zraka: 580 m3/h, električni priključek 230 V / 50 Hz, nazivna moč: 0,9 kW, temperaturno območje: 5 do 32 stopinj Celzija, območje relativne vlažnosti: 32% do 100%, teža: 32 kg, analogni higrostat, upravljanje delovanja s pomočjo higrostata, dimenzije: 540 mm x 490 mm x 963 mm

Cena najema EUR/dan (z vključenim 22% DDV) 10€
Popust: 10% za najem nad 10 dni in 20% za najem nad 20 dni.

Tehnična dokumentacija (pdf)


Stroj za izsuševanje TTK 140 S

Trotec TTK 140 S Stroj za izsuševanje prostorov

Stroj za izsuševanje TTK 140 S je izdelan v EU in je zaradi možnosti avtomatskega odmrzovanja s plinom primeren tudi za izsuševanje gradbene konstrukcije v manj ogrevanih prostorih. Ima priročno držalo, ki ne sega nad višino same naprave, zaradi česar je primeren za transport v osebnih avtomobilih in manjša kolesa za enostaven transport znotraj prostora za izsuševanje. Pomembne lastnosti: kapaciteta izsuševanja 35 litrov na 24 ur pri 30 stopinjah Celzija, primeren za ohranjanje primerne vlažnosti v prostorih velikosti do 140 m2 (do 350 m3) in za izsuševanje gradbene konstrukcije v prostorih do velikosti 70 m2 (do 175 m3), odvajanje kondenza: posoda za odvod kondenza: 6 litrov, avtomatska zaustavitev delovanja in indikator, ko je posoda z vodo polna, možnost priklopa črpalke za odvod kondenza za neprekinjeno delovanje, pretok zraka: 580 m3/h, električni priključek 230 V / 50 Hz, nazivna moč: 0,7 kW, temperaturno območje: 5 do 32 stopinj Celzija, območje relativne vlažnosti: 32% do 100%, teža: 29 kg, analogni higrostat, upravljanje delovanja s pomočjo higrostata, dimenzije: 400 mm x 400 mm x 605 mm

Cena najema EUR/dan (z vključenim 22% DDV) 8€
Popust: 10% za najem nad 10 dni in 20% za najem nad 20 dni.

Tehnična dokumentacija (pdf)


Črpalka za odvod kondenza (Trotec Condensate Pump external)

Črpalka za odvajanje kondenza

Črpalka za odvajanje kondenza je idealna za neprekinjeno izsuševanje brez potrebe po stalnem praznenju posode za vodo, ki je velika zgolj 6 litrov in se lahko napolni že v nekaj urah. Lastnosti naprave so: napetost: 220 V, moč 55 Watt, najvišja višina črpanja vode: 5 m, največji zunanji premer dovodne cevi: 25 mm, notranji premer odvodne cevi: 5 mm, dolžina odvodne cevi: 5 m, velikost naprave: 280 mm x 125 mm x 140 mm, teža: 1,9 kg.

Cena najema EUR/dan (z vključenim 22% DDV) 3€
Popust: 10% za najem nad 10 dni in 20% za najem nad 20 dni.


TDS 20 električni grelec z ventilatorjem

električni grelec z ventilatorjem

Električni grelnik pripomore k toplejšemu zraku v prostoru, saj topel zrak lahko sprejme več vlage in se zaradi tega postopek izsuševanja pohitri. Lastnosti: moč: 3 stopnje (samo ventilator, ogrevanje 1,65 kW, ogrevanje 3 kW), integriran termostat, primeren za uporabo v zaprtih prostorih, ker ne porablja kisika in ne proizvaja strupenih plinov, zaščita pred pregrevanjem, zmogljiv ventilators pretokom do 335 m3/h, ki zagotovi mešanje zraka v prostoru, napetost: 230 V / 50 Hz, enostavno prenašanje s pomočjo robustnega ročaja, velikost naprave: 255 mm x 265 mm x 395 mm, teža: 5,3 kg.

Cena najema EUR/dan (z vključenim 22% DDV) 3€
Popust: 10% za najem nad 10 dni in 20% za najem nad 20 dni.